Hyppää sisältöön

Stilla rummet vid Vasa centralsjukhus

Stilla rummet erbjuder en plats för stillhet och avskildhet för patienter, närstående och personal. Rummet finns i F0 och är öppet dygnet runt.

Stilla rummet är en plats för stillhet och avskildhet. Alla som rör sig på sjukhuset har här en plats att dra sig tillbaka till en stund och få vara med sina egna tankar. I rummet kan också hållas andakt.

På sjukhuset finns ett kapell, som används specifikt för att ta avsked av den som avlidit. Där kan även mindre jordfästningar ordnas.

Länk till pdf-fil med anvisningar för hur du hittar till Stilla rummet och ytterligare information om rummetÖppna länk i ny flik

 

Ett rum med tre stora fotografier på väggarna.

Kom till Stilla rummet då du längtar efter stillhet

Kom till Stilla rummet, då du längtar efter stillhet, tid för dig själv och en plats för dina tankar. I Stilla rummet kan du njuta av stillhet och meditativa konstverk.

Träreliefen är både insynsskydd och ett konstverk i sig. Relfiefen är gjord av träkonstnär Ilona Rista. 

Altarets fundament och korset på väggen är hantverk av smidesmästare Iro Mäntykorpi.

Bilderna på väggen är fotograferade vid havsstranden i närheten av sjukhuset av fotograf Esa Siltaloppi.

Lämna en hälsning i gästboken och lägg ditt böneämne i förbönslådan. På bordet och i skåpet finns material för stillhet och andakt.

Stilla rummet invigdes 2016. Planeringen och genomförandet var ett samarbete mellan sjukvårdsdistriktet och sjukhussjälavården inom Vasa kyrkliga samfällighet.