Välkommen och bekanta dig med våra kyrkor

Våra kyrkor erbjuder en plats att för stillhet. Det går lika bra att komma på en gudstjänst till våra kyrkor som att besöka kyrkan för att bekanta sig med dess arkitektur eller för att be.

Kom och stilla dig inför Albert Edelfelts altartavla Herdarnas tillbedjan i Trefaldighetskyrkan, hitta Lennart Segerstråles fönstermålning där Jesus tvättar lärjungarnas fötter i Brändö kyrka, förundras över den finländska modernistiska arkitekturen i Roparnäs kyrka, räkna trappstegen upp till Sundom kyrka eller bekanta dig med samfällighetens enda korskyrka som finns i Lillkyro.

Alla kyrkor är öppna vid gudstjänster och evenemang och vid övriga tidpunkter enligt överenskommelse. Trefaldighetskyrkan är dessutom öppen tis–fre kl. 13–15. Sommartid fungerar Trefaldighetskyrkan som vägkyrka och är då öppen tis–fre kl. 9–17.

Våra kyrkor och lokaler kan bokas för dop, vigsel och begravningar via församlingarnas pastorskanslier.

Vasa svenska församlings pastorskanslis webbsidaÖppna länk i ny flik
Vasan suomalainen seurakuntas pastorskanslis webbsidaÖppna länk i ny flik
Vähänkyrön seurakuntas pastorskanslis webbsidaÖppna länk i ny flik

Våra utrymmen kan också bokas för evenemang och konserter. Dessa bokningar görs via Vasa kyrkliga samfällighets utrymmesbokningar per telefon, e-post eller via en elektronisk utrymmeshyrningsblankett

Telefonbetjäning vardagar kl. 13–15, tfn 044 480 8403.
e-post: vaasan.tilavaraukset@evl.fi

Boka utrymme via utrymmeshyrningsblanketten

Upptäckte du något som inte fungerar som det ska i våra utrymmen?

Via den här länken kan du göra en servicebegäran till någon av våra lokalerÖppna länk i ny flik