Aktuellt

Till nyhetslistan

I Köklot byggs pilgrimsled och kyrka i naturen

Vi bygger en pilgrimsvandringsstig samt bänkar och ett altare till en kyrka i skogen med hjälp av frivilliga. Till tillfället ryms 20 frivilliga talkoarbetare. Bindande anmälan senast 6.9.

Stor sten vid strandkant.

Har du drömt om att få vara med och bygga en kyrka? Nu finns ett ypperligt tillfälle till detta.

Vasa kyrkliga samfällighet bygger en cirka en (1) kilometer lång pilgrimsvandringsstig samt bänkar och ett altare till en kyrka i skogen intill Lillkyro församlings före detta lägergård i Köklot. Kyrkan och leden som byggs är till för alla som vill stilla sig. Byggandet pågår 11–12.9 ungefär klockan 9–18. Till tillfället ryms 20 frivilliga talkoarbetare.

Samfälligheten ansvarar för transporten, mat och dryck samt frivilligas försäkringar under dagarna. Det krävs inget specialkunnande, men det är fint om de frivilliga kan röja, gräva och bära och dåligt väder inte är något hinder. Utöver de fysiska uppgifterna behöver vi några personer som hjälper till med mattransport från Alskathemmet till Köklot samt serveringen i skogen.

Bindande anmälningar samt information om eventuella specialdieter sänds till vaasan.vapaaehtoistoiminta@evl.fi senast 6.9.

Tilläggsuppgifter

Johanna Yli-Opas
vapaaehtoistyön projektityöntekijä, Vaasan suomalainen seurakunta
johanna.yli-opas@evl.fi
044 480 8269

24.8.2021 11.41