Aktuellt

Till nyhetslistan

Den himmelska rastplatsen är öppen igen

Stig in i kyrkan och ta en annorlunda paus – njut av friden, det vackra och det heliga. Trefaldighetskyrkan fungerar som vägkyrka under tiden 8.6–6.8.2021 och är öppen tisdagar–fredagar kl. 9–17.

Trefaldighetskyrkans kyrksal, snett uppifrån sett.

Trefaldighetskyrkan.

Stig in i kyrkan och ta en annorlunda paus – njut av friden, det vackra och det heliga. Ta med dig lite beskydd i bagaget och fortsätt resan med gott sommarhumör.

Trefaldighetskyrkan fungerar som vägkyrka under tiden 8.6–6.8.2021 och är öppen tisdagar–fredagar kl. 9–17. Katariina Bergström är under denna tid anställd som guide i kyrkan. Hon håller en tvåspråkig andakt på svenska och finska på torsdagar klockan 13.

Katariina Bergström i Trefaldighetskyrkan.

Trefaldighetskyrkans guide Katariina Bergström.

Trefaldighetskyrkan är Vasa svenska och finska församlingars huvudkyrka. I kyrkan samlas man till gudstjänster, konserter och kyrkliga förrättningar. På söndagar firar Vasa svenska församling högmässa i Trefaldighetskyrkan klockan 13 och klockan 10 är det finska församlingens gudstjänsttid.

Aftonmusiken bjuder på högklassig klassisk musik i Trefaldighetskyrkan onsdagar klockan 19.30 under tiden 2.6–12.8. Det är fritt inträde till alla Aftonmusikkonserter.

Länk till alla aftonmusikkonserter i Vasa svenska församlings evenemangkalenderÖppna länk i ny flik

Trefaldighetskyrkan som är byggd år 1862 är ritad av C. A. Setterberg och representerar engelsk nygotik. 

Den värdefullaste målningen i kyrkan är Albert Edelfeldts år 1894 målade altartavla ”Herdarnas tillbedjan”. Till vänster om Herdarnas tillbedjan finns altartavlan ”Den heliga nattvardens instiftande” som är målad av R.W. Ekman 1861. På högra sidan har vi altartavlan ”Jesus gravläggning” som är målad av L. Sparre och blev färdig 1897. 

Trefaldighetskyrkans altartavlor.

Altartavlorna i Trefaldighetskyrkan.

Tilläggsuppgifter om Trefaldighetskyrkan hittas på Vasa svenska församlings webbsida.

Länk till Vasa svenska församlings webbsida om TrefaldighetskyrkanÖppna länk i ny flik

Uppgifter om alla Finlands vägkyrkor finns på vägkyrkans webbsajt tiekirkot.fi.

Länk till webbsajten tiekirkot.fiÖppna länk i ny flik

14.6.2021 12.26