Aktuellt

Till nyhetslistan

Infotillfälle om församlingscentrets detaljplaneutkast

Vasa stads planläggning ordnar tillsammans med Vasa kyrkliga samfällighet ett infotillfälle om detaljplaneutkastet för församlingscentret i centrum. Infotillfället hålls torsdag 2.5.2024 klockan 17.30 i stora församlingssalen, Skolhusgatan 28.

Brunbeige höghus i en gatukorsning.

Vasa stads planläggning ordnar tillsammans med Vasa kyrkliga samfällighet ett infotillfälle om detaljplaneutkastet för församlingscentret i centrum.

Infotillfället hålls torsdag 2.5.2024 klockan 17.30 i stora församlingssalen, Skolhusgatan 28. Stadsborna är välkomna till tillfället för att diskutera utkastet för detaljplanen.

Församlingscentret på Skolhusgatan 26–28 och Vasaesplanaden 3 E är en helhet bestående av tre olika byggnader. De är i dåligt skick, svåra att anpassa och tjänar inte längre sitt syfte. Inomhusluften har varit dålig och samfällighetens och församlingarnas personal flyttade ut från fastigheten hösten 2023.

Planeringen av ett nytt församlingscenter inleddes redan 2021 och därpå följande år gjordes en behovsutredning. För tillfället har samfälligheten ett intensivt samarbete med Vasa stads planläggning kring detaljplaneändringarna. 

Detaljplaneutkastet finns till påseende 23.4–23.5.2024 på Vasa stads webbsida.

Bekanta dig med detaljplaneutkastet på Vasa stads webbsidaÖppna länk i ny flik

Projektets fortskridande

En sida om projektet har publicerats på Vasa kyrkliga samfällighets webbplats. Sidan uppdateras vartefter projektet fortskrider. 

Länk till Vasa kyrkliga samfällighets projektsida om församlingscentret i centrum

Tilläggsuppgifter

Reetta Hietaharju
Reetta Hietaharju
fastighetschef
Rådhusgatan 13, vån. 3
65100 Vasa

2024-04-23 13:13:00.0