Aktuellt

Till nyhetslistan

Biskop Åstrand välsignar sjukhusopmrådets H-hus

I anknytning till biskopsvisitationen i Vasa svenska församling välsignar biskop Bo-Göran Åstrand det nya H-huset på Vasa centralsjukhus område i Sandviken. Tillfället är öppet för allmänheten.

BG inne 2 webb.jpg

I samband med biskopsvisitationen i Vasa svenska församling välsignar Bo-Göran Åstrand det nya H-huset vid sjukhusområdet i Sandviken.

H-huset välsignas fredag 3.2 klockan 14 i aulan. Musikprogram.

Biskopen besöker med jämna mellanrum stiftets församlingar och förrättar biskopsvisitation. Förra gången genomfördes biskopsvisitation i Vasa svenska församling år 2005. Vasa svenska församling är en del av Vasa kyrkliga samfällighet och hör till Borgå stift. De två finskspråkiga församlingarna i samfälligheten hör till Lappo stift.

Biskopsvisitationen har historiskt sett varit ett instrument för biskopen och domkapitlet att granska och övervaka verksamheten i de enskilda församlingarna. I dag är biskopen inte bara en granskare, utan också en diskussionspartner och ett bollplank som vid visitationen tillsammans med församlingen analyserar nuläge och framtida utmaningar.

Länk till Vasa svenska församlings evenemangskalender med de tillfällen som är öppna för allmänheten

2023-01-25 10:25:00.0