Aktuellt

Till nyhetslistan

Vähänkyrön seurakunta är en viktig del av Vasa kyrkliga samfällighet

Vasa kyrkliga samfällighet önskar förtydliga artikeln som publicerades i Pohjalainen 6.6.2019 med rubriken ”Vähäkyrö tuli ennalta-arvaamattoman kalliiksi”. ”Vähänkyrön seurakunta är en viktig del av vår samfällighet och vi vill aktivt satsa på att utveckla församlingen, på samma sätt som samfällighetens övriga församlingar” sammanfattar Silander.

Vasa kyrkliga samfällighet önskar förtydliga artikeln som publicerades i Pohjalainen 6.6.2019 med rubriken ”Vähäkyrö tuli ennalta-arvaamattoman kalliiksi”.

I artikeln där samfällighetens pensionerade fastighetschef Mikko Päällysaho intervjuads framställs det att det blev mycket tilläggsarbete och kostnader när Vähänkyrön seurakunta fusionerades med Vasa kyrkliga samfällighet i början av år 2013.

Vasa kyrkliga samfällighet konstaterar att det knappast var en enda lillkyrobos önskan att församlingens fastigheter skulle förfalla. Fastigheterna hade omhändertagits med de resurser som fanns och fastigheternas skick följdes med regelbundet. Det fanns även medel för reparationer.

”Det är viktigt att komma ihåg att Vähänkyrön seurakunta hade med sig en märkbar fastighetsmassa”, konstaterar Vasa kyrkliga samfällighets ekonomidirektör Juha Silander.

– Genom försäljning av land- och skogsområden som i tiderna ägdes av Vähänkyrön seurakunta har vi delvis kunnat finansiera byggandet av det nya församlingshemmet i Lillkyro, fortsätter Silander.

”Vähänkyrön seurakunta är en viktig del av vår samfällighet och vi vill aktivt satsa på att utveckla församlingen, på samma sätt som samfällighetens övriga församlingar” sammanfattar Silander.

2019-06-07 12:08:00.0